Training efficient brainstormen

Ontketen het creatieve vermogen van je team!

 

Interesse? Contacteer ons!

Teams zijn de drijvende kracht achter innovatie. Dat is waar de ideeën voor innovatie ontstaan: waar mensen met expertise hun kennis delen en samen op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing. Maar dat gaat niet vanzelf. Om dat te kunnen, hebben ze een gestructureerd proces nodig dat hen elke keer van vraag naar vernieuwend idee kan leiden.

Brainstormen is een krachtige techniek die, mits correct uitgevoerd, een stroom van nieuwe ideeën kan genereren. Deze techniek is onmisbaar in de gereedschapskist van elk team dat streeft naar meer innovatie en creatieve oplossingen.

Onze training brainstormen is speciaal ontworpen om teams binnen bedrijven de fijne kneepjes van effectief brainstormen bij te brengen.

Wat is brainstormen?

Een professionele brainstormen is een performant, gestructureerd proces waarbij teamleden hun kennis met elkaar delen en grondig het probleem analyseren. Vervolgens worden er zo veel mogelijk out of the box ideeën bedacht. Daaruit worden de meest kansrijke gekozen en verder ontwikkeld tot een stevig concept. 

De kracht van brainstormen ligt in het uitstellen van oordeel: alle ideeën, hoe wild of onpraktisch ze ook mogen lijken, zijn welkom. Deze techniek stimuleert creatief denken en helpt om buiten de gebaande paden te treden.

Waarom een training brainstormen?

In veel organisaties wordt brainstormen al toegepast, maar vaak niet op de meest effectieve manier. Onze training helpt teams om:

Regels en Structuren Begrijpen: Wij leren je de basisregels van brainstormen, zoals het uitstellen van oordeel en het bouwen op ideeën van anderen.

Creatieve Denktechnieken Gebruiken: Je leert technieken om je creativiteit te stimuleren, zoals associatief denken en de trendstorm.

Een Inclusieve Omgeving Creëren: Alle teamleden moeten zich vrij voelen om hun gedachten te uiten. Onze training zorgt voor een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen gehoord wordt.

Ideeën Concretiseren: Het is ook belangrijk om van losse ideeën naar concrete acties te gaan. Wij helpen je met het prioriteren en uitwerken van de beste ideeën tot stevige concepten.

Voor wie?

Onze training brainstormen is bedoeld voor alle soorten teams binnen een bedrijf, van managementteams tot operationele teams. Het is bijzonder waardevol voor teams die op het punt staan om projecten te starten, nieuwe richtingen in te slaan of problemen willen oplossen op een creatieve manier.

Praktijkgerichte Methodologie

Aan de kern van onze efficiënte brainstorm training ligt een praktijkgerichte methodologie die zich richt op hands-on leren en praktische toepassing. In plaats van alleen theoretische concepten te bespreken, worden deelnemers actief betrokken bij brainstormoefeningen, ideeënsessies en praktijksimulaties. Deze hands-on aanpak versterkt niet alleen het leren, maar stelt deelnemers ook in staat om hun nieuw verworven vaardigheden en technieken toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Creativiteit Hoe? Zo!

Ontdek ons handboek over business creativity dat we gebruiken als naslagwerk tijdens onze trainingen

Naar het handboek

Meer weten? 

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Contacteer ons