Pieter Daelman

Pieter Daelman

Als founding partner stond Pieter mee aan de wieg van Bedenk. Gepassioneerd door creativiteit en innovatie en met een aangeboren voorkeur voor orde en structuur, wilde hij meer houvast brengen in de ‘fuzzy’ front end van innovatie. Voor veel managers lijkt dit deel van het innovatieproces, waar de ideeën ontstaan, inderdaad op een moeilijk te lezen, woelige zee met onvoorspelbare kliffen. Voor Pieter is dit echter vertrouwd terrein waar hij zich als een vis in het water voelt. Beschouw hem dus gerust als de ervaren loods die uw organisatie veilig naar de overkant gidst.

Expert innovatiecultuur

Als coauteur van Cromax, het eerste volledig evidence based framework om de innovatiecultuur binnen organisaties in kaart te brengen, mag je Pieter gerust een specialist noemen op dit vakgebied. 

Wil je een écht innovatieve organisatie worden waar de ideeën van onderuit opborrelen? Een organisatie die in staat is om zichzelf keer op keer opnieuw uit te vinden? Wil je méér doen dan een eenmalige ingreep? Pieter begeleidt vanuit zijn expertise organisaties bij hun evolutie. Van analyse over het opstellen van de change roadmap tot implementatie van de nieuwe structuren en methoden, hij behoudt steevast het overzicht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Facilitator

Als facilitator van creativiteit en innovatie is Pieter steeds op zoek naar het delicate evenwicht dat eigen is aan deze processen. Evenwicht tussen originaliteit en haalbaarheid, vrijheid en structuur, evidence based en practice based, etc. 

Hij ziet zijn rol als facilitator vooral als procesbegeleider. Hij zal zich altijd volledig ten dienste stellen van de vraag, het team en het proces. Daardoor houdt hij zich inhoudelijk liever afzijdig, zodat hij zich kan focussen op het laten excelleren van het team.

Hierbij put hij uit zijn rijke ervaring en gespecialiseerde opleidingen. In de loop der jaren heeft hij letterlijk honderden workshops tot een goed eind gebracht. Daarbij werkt hij zowel met tools uit de Bedenk-toolkit, als technieken uit design thinking, creative problem solving, gamestorming en large scale interventions.

Zijn stijl kan je het best omschrijven als: high-energy, gestructureerd en resultaatgericht en leent zich bij uitstek voor ambitieuze toekomstprojecten.

Bio

Van opleiding is Pieter master in de audiovisuele kunsten. Na zijn opleiding ging hij aan de slag als regisseur voor televisie. Hier leerde wat het is om élke dag opnieuw creatief te moeten zijn. Naast wat talent vergt dit namelijk een ijzersterke werkethos. Originele ideeën komen nu eenmaal niet vanzelf aanwaaien en de deadlines zijn bikkelhard.

Na enkele jaren groeide hij door tot eindredacteur van primetime televisieprogramma’s. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het aansturen van het volledige productieproces van A tot Z. De projecten die hij leidde hadden ploegen tot 100 personen, budgetten tot 1.5M € en een gemiddelde doorlooptijd van +/- 6 maanden.

Ten slotte belandde hij op de R&D van Eyeworks (Warner Bros), op dat moment de grootste R&D in de Vlaamse televisie. Hier ontdekte hij zijn passie voor innovatie.

Na 15 jaar was het tijd voor een nieuw verhaal. Tijdens een sabbatical verdiepte hij zich in zijn nieuwe liefde: business creativity en innovatie. Hij volgde zowat elke training die er op dat moment in de lage landen te vinden was en gooide zich vol overgave in een nieuwe carrière: eerst als freelance trainer en facilitator en later als medeoprichter en partner bij Bedenk.

Pieter is partner en business creativity expert bij BEDENK; gastprofessor creativiteit en innovatie aan de Karel De Grote Hogeschool;  trainer en facilitator bij COCD en peter van de VOKA Plato groep Creativiteit & Innovatie.

> +32 (0)476 44 52 98
Mail Pieter
Pieter op Linkedin 
Pieter op Twitter

newsletter