Missie visie en strategie workshop

mvs.jpg
Waarom missie, visie en strategie?

In tijden van verandering is het extra belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wanneer de zee woelig wordt, kan de koers dan al eens bijgestuurd worden. Zolang de eindbestemming duidelijk is, vind je altijd je weg terug. Daarom raden wij onze klanten ook altijd aan werk te maken van een stevige missie, visie en strategie voor ze van start gaan met een verander- of innovatieproces.

Aan de creatie ervan wordt de laatste jaren al behoorlijk wat aandacht besteed. Maar met de verankering loopt het vaak nog fout. Nochtans, aan de hand van een gestructureerd watervalsysteem kan elke afdeling en elk team nauw betrokken worden. En wanneer een team zelf helder kan formuleren wat haar bijdrage is aan de doelstellingen van de organisatie, hoe het meerwaarde creëert en wat het daarvoor moet doen, dan krijg je een sterke verankering.

Wat?

Tijdens onze MVS-tweedaagse gaan we intensief aan de slag met het kernteam rond drie vragen:

  • Missie: Waarom bestaan wij? Wat is ons ‘DNA’?
  • Visie: Waar willen we naartoe? Wat zijn onze ambities?
  • Strategie: Hoe bereiken we onze visie? Welke strategische doelstellingen moeten we hiervoor behalen?

Optioneel word dit nog aangevuld met een derde dag waarin we de strategie verder uitwerken in scenario’s en dit vertalen naar een compleet plan van aanpak. Wanneer je weet dat door deze oefening de globale effectiviteit van je team gemiddeld 20% stijgt, dan is een tijdsinvestering van twee of drie dagen snel ingewonnen.

Missie visie strategie workshop
Hoe?

Gedurende twee dagen neemt onze ervaren facilitator het team mee naar een locatie buiten de dagelijkse werkomgeving. Zo kunnen de deelnemers zich optimaal focussen op de taak die hen wacht. Aan de hand van onze wetenschappelijk onderbouwde methodologie leidt de facilitator het team stap voor stap door dit interactieve groepsproces. Elke deelnemer neemt actief deel aan de discussies. Zo werken we stelselmatig naar een gezamenlijk gedragen eindresultaat.

Resultaat

Op het einde van de rit hou je een heldere, korte en door het hele team gedragen mission statement over. Daarnaast komt ook een ambitieuze omschrijving van de visie. Deze is iets uitgebreider en kan 3 à 4 paragrafen beslaan. Ten slotte worden er ook concrete en gekwantificeerde strategische doelstellingen bepaald.

Naast deze concrete outcome, zorgt het MVS-proces ervoor dat de neuzen in dezelfde richting staan. Het feit dat het hele team hier samen aan heeft gewerkt en samen de beslissingen heeft genomen, zorgt voor meer inzicht, samenhorigheid en energie. In het geval van zelfsturende teams zullen ze ook beter in staat zijn hun plannen doelgericht bij te sturen wanneer de omstandigheden daarom vragen, omdat ze een duidelijk zicht hebben op het hogere doel.

nws

 

http://www.bedenk.be/nl/exitas
TOOLKIT

Om u te ondersteunen bij het ontwikkelen en verankeren van een missie, visie en strategie samen met uw medewerkers, hebben we vanuit Bedenk een eigen, evidence based proces en toolkit ontwikkeld. 

Ontdek onze laagdrempelige toolkit hier

 

Peter Van Spaandonk, Exitas
CLIENT CASE: Exitas betrekt haar medewerkers bij strategie-ontwikkeling

De IT-sector is de speerpunt van digitale transformatie en is onderhevig aan razendsnelle veranderingen. Om als bedrijf bij te benen met de wereld van morgen, is employee engagement een sleutelbegrip. Lees hier hoe Exitas dat doet.


 

Enkele van de innovatieve bedrijven die door ons begeleid werden naar een nieuwe missie, visie en strategie:

  • Lukoil logo
  • sd logo
  • exitas logo

 

Ik had graag meer info rond deze begeleiding. Gelieve mij te contacteren op volgende gegevens: