Breng structuur in je innovatiecultuur

nieuws

Innovatie explosie

Sinds het begin van de innovatie-explosie volgen de veranderingen in onze maatschappij en onze bedrijven elkaar in een ijltempo op. Om relevant te blijven, moet je als organisatie steeds sneller op die nieuwe omstandigheden kunnen inspelen. Dat betekent: werken aan een duurzame innovatiecultuur.

Jammer genoeg zijn de meeste organisaties daar nog niet op voorbereid en worstelen ze met deze innovatieversnelling. Vooral middelgrote en grote organisaties hebben last van starheid en moeten constant kampen om niet vast te lopen in logge structuren.

Structuur

Zou het niet geweldig zijn als er een eenvoudig en helder model bestond dat ervoor kon zorgen dat je de innovatiecultuur in jouw organisatie kon meten, verbeteren en managen? Wat als we zouden kunnen zorgen voor een organische en constante flow aan kwalitatieve, vernieuwende ideeën, bedacht door jouw eigen team?

Cromax situering

CROMAX

CROMAX, of ook wel de creatieve organisatie matrix,  is het eerste volledig evidence based framework dat de innovatiecultuur in organisaties in kaart brengt.

We ontwikkelden het Cromax model in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Gent, Erasmus Hogeschool en Karel de Grote Hogeschool. Het bevat meer dan 60 wetenschappelijk onderbouwde parameters die ons in staat stellen om de cultuur binnen jouw organisatie nauwkeurig in te onderzoeken, te verbeteren en te managen.

Het Model

Het CROMAX®-model bestaat uit 2 assen: 

‐De verticale as bevat de 3 verschillende lagen binnen de organisatie: individu, team en leiderschap.

‐De horizontale as beschrijft de 4 verschillende procesfases: oriëntatie, ideecreatie, ideepromotie en realisatie

Samen geeft dat een eenvoudig en behapbaar model van 12 bouwstenen, dat door de achterliggende 60 parameters tegelijkertijd onvoorstelbaar performant is.

We hebben in de afbeelding hieronder elk vak samengevat in 1 titel. Uiteraard is dit een sterke vereenvoudiging, maar het geeft je een idee van de verschillende aspecten die aan bod komen.

Cromax innovatie framework

 

Assessment innovatiecultuur

Doe gerust zelf even de sneltest: lees elk van de 12 titels en vraag jezelf af hoe jouw organisatie hier scoort.

Alles perfect? Proficiat, dan heb je onze expertise wellicht niet nodig. Hier en daar toch wat twijfels? Dan kunnen we je zeker helpen!

Wil je graag een helder en onafhankelijk beeld krijgen van waar jouw organisatie op dit moment staat? Met het Cromax assessment krijg je een gedetailleerd overzicht van de verschillende elementen die een impact hebben op jouw innovatiecluur en hoe jullie daarop scoren. Lees meer

Cromax in de praktijk

Uiteraard blijft CROMAX niet beperkt tot een theoretisch model. In alles wat we doen, starten we met dit model als stevige ruggegraat.

Zo ontwerpen we alle innovatieprocessen die we begeleiden op basis van de inzichten uit CROMAX.

Verder bieden we verschillende trainingspakketten die er voor zorgen dat zowel u als uw medewerkers de juiste inzichten en skills kunnen ontwikkelen om CROMAX in de praktijk om te zetten.

En ten slotte helpen we organisaties ook om hun innovatiecultuur doelgericht te optimaliseren en vervolgens te verankeren en managen.

nieuws

Contacteer ons!

Benieuwd wat medewerker-gedreven innovatie aan jouw organisatie kan bijdragen? Of zit je met een uitdaging en wil je ons even aan de tand voelen hoe we kunnen helpen? Contacteer ons gerust, wij komen graag op de koffie.