Training Creatief Leiderschap

creatief-leiderschap.jpg
Managing creativity

Wanneer een organisatie creatiever wil worden, zal ze moeten investeren in de individuele creativiteit van de werknemers, het creatieve klimaat en ook in leiders die de creativiteit kunnen managen. Want hoe doe je dat, een atmosfeer creëren in je team waarin creativiteit gestimuleerd wordt? Hoe zorg je vervolgens dat de ideeën niet zomaar alle kanten opgaan? En hoe ga je ten slotte om met de ideeën die naar boven komen?

De rol van de leider

De manier waarop leiders binnen de organisatie die rol op zich nemen is cruciaal voor het slagen van het project. Zeker voor het middle management, dat doorgaans een erg operationele focus heeft, is het niet altijd makkelijk om ruimte te maken voor iets ontastbaars als ‘creativiteit’. Er lijken altijd wel belangrijkere en dringendere zaken in de weg te staan. Bewustwording van de noodzaak aan creativiteit is hier vaak de eerste stap naar succes. Vervolgens is het belangrijk om te weten dat de leider niet zélf met al die briljante ideeën moet aankomen. Het is zijn of haar taak om de juiste omstandigheden te creëren waarin de medewerkers gestimuleerd worden om creatief te zijn. De veiligheid om te mogen falen is daarbij cruciaal.

Praktisch

Je leert de basisprincipes achter creativiteit en krijgt inzicht in het creatief proces. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het faciliteren van korte creatieve processen. Vervolgens leer je hoe je omgaat met die nieuwe ideeën: hoe kan je ze goed ontvangen, onbevooroordeeld evalueren en hoe geef je constructief feedback? Ten slotte ontdek je het belang van de verschillende leiderschapsstijlen die bij de verschillende fasen horen. 

Resultaat

Na deze hands-on training weet je hoe je het creatief klimaat in je team positief kan beïnvloeden. Je kan zelf ook compacte sessies begeleiden en constructiever omgaan met de outcome ervan zodat de juiste ideeën ook daadwerkelijk uitgewerkt en geïmplementeerd worden. 

Voor wie?
  • Managers en teamleaders die de creativiteit in hun afdeling of team willen aanwakkeren zodat er meer en betere ideeën naar boven komen.
newsletter

 

Contacteer ons!

Benieuwd wat medewerker-gedreven innovatie aan jouw organisatie kan bijdragen? Of zit je met een uitdaging en wil je ons even aan de tand voelen hoe we kunnen helpen? Contacteer ons gerust, wij komen graag op de koffie.